Dolar 32,4161
Euro 34,8475
Altın 2.429,20
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Az Bulutlu
Rize
19°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 16°C

Akar Yakıtta bir İndirim Daha

Akar Yakıtta bir İndirim Daha
A+
A-
01.11.2023
142
ABONE OL

Motorine büyük indirim geldi, benzine de geliyor! Petroldeki keskin düşüş, indirim rüzgarı estirdi: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Petrol fiyatlarında yaşanan keskin düşüş akaryakıtta yeniden indirim rüzgarı estiriyor. Motorine beklenen büyük indirim pompaya yansırken, benzine de geliyor. İşte akaryakıt piyasasında güncel durum ve fiyatlar…

Motorine büyük indirim geldi, benzine de geliyor! Petroldeki keskin düşüş, indirim rüzgarı estirdi: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Font Boyutu:

 İsrail Gazze’ye yönelik saldırıları ve çatışmaların bölgedeki diğer ülkelere sıçraması korkuları nedeniyle düşüşe geçen petrol fiyatları,  akaryakıtta indirim sevincini yeniden gündeme getirdi. Motorine beklenen indirim pompaya yansırken, sektör kaynaklarının aktardığına göre benzine de bu gece indirim geliyor.

PETROLDE KESKİN DÜŞÜŞ

 PetrolOrta Doğu’da yaşanan gelişmeler ve doların uluslararası piyasalarda yeniden güç kazanmasıyla yeniden düşüşe geçti. Brent petrolde haftalık kayıp yüzde 3’ü aştı ve varil fiyatı 88 dolara geriledi. Ham petrolün varil fiyatı ise 85 dolar seviyesini gördü. Brent Petrol yeni haftaya yüzde 1.07 kayıpla 88,25 dolardan, ABD ham petrolü (WTI) yüzde 1.32 kayıpla 84,41 dolardan başladı. Brent Petrol daha sonra 86 dolara kadar geri çekildi. ABD ham petrolü ise 82 dolara kadar düştü.

Motorine büyük indirim geldi, sırada benzin var

MOTORİNE BÜYÜK İNDİRİM GELDİ

Ekim ayında motorinin litresinde 2 lira 92 kuruş indirim yapıldıktan sonra jeopolitik gerginlikle 17 Ekim günü yeniden 2 lira 25 kuruş zam yapılmıştı. Motorinin litresine 31 Ekim 2023 tarihinde, yani bugün beklenen indirim pompaya yansıdı. Dizel araç yakıtının litresine 1,57 TL indirim yapıldı.

Motorinin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir’de ortalama olarak 38-38,50 TL aralığına geriledi.

Motorine büyük indirim geldi, sırada benzin var

BENZİNE DE BU GECE İNDİRİM YOLDA

Benzinin litresinde ise 5 Ekim Çarşamba günü 2 lira 10 kuruş, 6 Ekim Perşembe günü ise 1 lira 17 kuruş indirime gidildi. Ardından ise jeopolitik gerginlikle 21 Ekim Cumartesi 1 lira 48 kuruş zam yapıldı. İndirimlerle 34 TL’ye kadar geri çekilen benzin  litresi zam sonrası yeniden 36 TL bandına yükseldi.

Sektör kaynaklarının aktardığı bilgilere göre benzinin litresine de indirim geliyor. 1.11.2023 saat 00:01’den, yani bu gece geçerli olmak üzere benzine 0.66 kuruş indirim yapılacak.

LPG’YE İNDİRİM GELECEK Mİ?

Ekim ayında LPG ‘ye yapılan 70 kuruş zam yapılmış ve litresi 18 TL’yi aşmıştı. Kaynakların aktardığına göre Kasım ayının başında LPG’de indirim ihtimali güçleniyor. Ancak net bir bilgi şuan için bulunmuyor.

Motorine büyük indirim geldi, sırada benzin var

31 EKİM SALI GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin   fiyatı: 35,14 TL
İstanbul motorin fiyatı: 38,05 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,94 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin  fiyatı: 35,09 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,99 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 18,39TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 35,77 TL
Ankara motorin  fiyatı: 38,63 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 18,30 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 35,87 TL
İzmir motorin fiyatı: 38,81 TL
İzmir LPG  fiyatı (Otogaz): 18.00 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım şirketlerinin belirlediği fiyatlar, ürün cinsine rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor.

Kaynak : Türkiye Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.