Dolar 32,2709
Euro 35,0955
Altın 2.468,78
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C

İşte  ÇAYKUR 2024 Yaş Çay Sezonunu  Açılış Tarihi

İşte  ÇAYKUR 2024 Yaş Çay Sezonunu  Açılış Tarihi
A+
A-
02.05.2024
165
ABONE OL

ÇAYKUR, 2024 Yaş Çay Sezonunu nezaman açacak ? 1.Sürgün çay kotası nekadar olacak ?

ÇAYKUR, 2024 YAŞ ÇAY SEZONUNU 3 MAYIS CUMA GÜNÜ AÇMASI BEKLENİRKEN BAZI BÖLGELERDE ÇAYIN OLGUNLAŞMA SÜRECİ , BAŞLANGICIN 6 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR UZATILACAĞI TAHMİN EDİLİYOR

ÇAYKUR, 2024 Yaş Çay Sezonunu 3 Mayıs Cuma Günü Açması bekleniyor

ÇAYKUR (Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü), Karadeniz Bölgesi’nde yaş çay üretiminin merkezi olan Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu illerindeki çay üreticileri için heyecanla beklenen 2024 yaş çay sezonunu 3 Mayıs Cuma günü açması bekleniyor. Bu yılın birinci sürgün kampanya dönemi, çay üreticileri ve endüstri açısından büyük önem taşıyor.

Özellikle Rize ve çevresinde çayın hasat olgunluğuna ulaşmasıyla birlikte, ÇAYKUR’un kampanyayı 3 Mayıs Cuma günü açması beklenirken . Ancak bazı bölgelerde çayın olgunlaşma süreci, kampanyanın başlangıcını 6 Mayıs Pazartesi gününe kadar uzatabilir.

Yaş çay üreticileri için merak konusu olan çay alım kotasıyla ilgili olarak, 1 sürgün çay için tahmini kota miktarının 650 kg olması bekleniyor. Bu kota, çay üreticilerinin sezon boyunca ne kadar ürün satabileceklerini belirleyecek ve çay endüstrisi için de bir yönlendirici olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.