Dolar 32,3290
Euro 35,0804
Altın 2.292,31
BİST 8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Ç.Rizespor bu ligde kolay kolay mağlup olmaz

A+
A-
25.10.2022
255
ABONE OL

Ç.Rizespor ilk yarıda çok kutu bir oyun ortaya koydu, oyunda ne topla vardı nede topsuz kimin ne oynadığı belli değildi, bu müsabakada Bülent hocada oyunu doğru okuyamadı oyuncu değişikleri bir kısmı kötüydü.

İkinci yarıda Bülent hocanın oyuncu değişikleriyle takıma bir hareket geldi, ancak genel anlamda orta sahanın işlemediğini göremedi, yaptığı değişikleri orta sahada doğru kullanabilseydi Mithat’ı sağbeki almasaydı, Koray on liberodan  sağ beke alınıp oyuna Grohovac on liberoya alınsaydı bu maç alınabilirdi.

Çünkü on liberoda iyi olmayan bir Koray vardı oyuna defans haricinde hiçbir katkısı yok Ç.Rizespor ofansta bir kişi eksik kalıyor maalesef bunu haftalardır Bülent hoca göremiyor .Bakmayın oyuna alınan oyuncuların gol atmasına, doğru oyuncu  değişiklikler yapılabilseydi bu maç alınırdı .Papa oyuna gırdı orta saha da çok da bir fark görünmedi onu Mithat da yapıyordu önemli olan Koray oyundan alınır Grohovac ,Mithat la beraber maçın sonucu değişirdi..  İkinci yarıda Ç.Rizespor’un enerjili oyunu ortaya çıkınca golleri buldu. Ç.Rizespor takımında çok iyi enerjisi ve kondisyonu var bu ortaya çıkınca oyunun yönü değişiyor.

Oyuna giren oyuncu Emircan, Y.Bolasie attığı gollerle beraberlik geldi her iki oyuncuda takıma hareket getirdi keşke orta sahada doğru değişiklikler olsaydı. Bazı oyuncuların gerekirse ilk on birden kesilmesi gerekiyor, takıma baktığımızda son haftaların ideal on biri bu maçta forumsuzdu.

Haftalardır Sefa, doğru dürüst istenilen oyunu ortaya kayamadığını görüyoruz, bu müsabakada öne çıkan Emircan, Y.Bolasie haftaya oynatılması gerekir, bu oyuncular oyuna girip, iyi oyun ortay kodmuşsa  haftaya ilk on  biri hak etmiştir, ir oyuncu anlamlıdır eğer çalışır bu takıma bir şeyler  kattığınızda  formayı alırsınız anlayışı takımda oluşmalıdır.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda takımda oynayan ve oynamayanlara oyuncularında her an hazır ve istekli olduklarını görüyoruz bu takım adına hoca adına iyi bir görüntü. 

Ç.Rizespor takımında istek enerji mücadele adeta ayağa kafa koymak üst düzey olunca Ç.Rizespor bu ligde kolay kolay mağlup olmaz, ancak orta saha ve ileri uç oyuncularının son vuruşlarda hala hazır olmadıklarını ve bu noktada takım adına galibiyet zorlaşıyor .

Takımda bitirici oyuncu eksikliği yaşanıyor kadroda olmazsa olmazlar on libero ve santrafor eksikliği bas bas bağırıyor .Üst sıralara oynayan takımların oyuncuları son vuruşları iş bitiren olmalıdır ,yakıldığınız fırsatları bir kaçırırsanız ikinciye atmalısınız yakalanan pozisyonların değerlendirilmesi gerekir..

Bu müsabakada dikkat ederseniz fırsatçı oyuncular golleri buldu işte ileri uçla oynayan oyuncular fırsatçı olmalıdır oyun süslemesinden öte fırsatları değerlendirmek golü nasıl atarım düşünceleri çalışmaları antrenmanlarda olmalıdır ,tabı İllaki antrenmanlarda bunlar çalışıyor ama tabı oyuncunun kafasında yeteneğinde bunlar olmalıdır .mesela bakıyorsunuz bir kaç örnek Mithat iyi adam eksiltiyor ama son paslar ve son vuruşlarda kotu son paslarda kötü ,keza Benhur öyle adam eksil ama son vuruşun son pasından iyi olsun bana maç içinde en azından bir beş asist yap ama gol olsun ve ya olmasın bana olumlu oyna üret ,topu al t beş oyuncu geç ama son pas boşa gitsin neye yarar ,benim bil hassa  huyum  oyuncum üretecek iyi pas atacak iyi şut atacak .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.