Dolar 32,3292
Euro 35,0378
Altın 2.280,52
BİST 8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Ç.Rizespor İçin Lig Yeni Başlıyor

A+
A-
28.03.2023
236
ABONE OL

Ç.Rizespor maça iyi başladı iyi kapandı iyi organize oldu iyi hücumlar yaptı son toplarda biraz daha dikkatli olabilseydi fark daha da açılabilirdi.

Baktığımızda gecen hafta da belirmiştik Ç.Rizespor ‘da yenilerle taşlar oturmaya başladı, Bülent hoca ideal on biri yüzde doksan dokuz oluşturdu.

Oyuncu değişiklerinde I.Olawoyin’ı oyundan alınması şaşıştı ancak Bülent hoca ne düşünde tam olarak bilemiyoruz ,ancak belki Eyüp takımı kendi yeri alanından çıkmasın diye çift santrafora dondu bu değişiklik cesur bir değişiklikti. Oyundan alınan oyuncu top tutan adam eksilten rakibi yoran bir oyuncuydu, bu müsabakada çok etkili olamadı tabı amma Eyüp takımının I.Olawoyin’e önlem almıştı.

Baktığımızda Bülent hocanın mesela oyuna üç beş ikiye dönmesi de riskli bir oyundu üç stoperle oynamak, bu noktada da başarılı olundu. Orta sahayı beşlemesi önemliydi orta sahayı zaman zaman altı yaptı orta sahada oyun karşılandı rakip Ç.Rizespor kalesine gelmekte zorlandı bunlar önemli oyun içinde oynan taktikler harikaydı.

 Ç.Rizespor çok iyi kapandı oyuna Sefa’nın girmesi bir nebze takımı rahatlattı çünkü önde iyi basan önde top kapan önde iyi savunma yapan bir oyuncu, çünkü Bülent hoca tamamen savunmaya dondu takım olağan ustu kapandı ve başarılı oldu.

Tabı genel olarak oyuncu değişiklerine bakarsan korkmayan rakibi korkutan değişiklerdi, bir o kadarda rakibin saldırdığını görünce çok iyi kapanmayı becerebilen kapanan bir sistemle oynamak geri yaslanmamak oyunu orta sahada karşılamak da şampiyonluğa oynayan bir takımın teknik direktör görüntüsüydü.

Bülent hoca deplasmanda oynamasına rağmen rakibin de güçlü olduğuna bakmadan rakibe karşı korkak oynamayı düşünmeyen bir oyun sistemi ortaya koydu, rakibe önlem alan değil rakibe önlem aldıran bir oyun anlayışıyla oynadı alan daraltıldı. Bu noktada hoca kenarda hiç kırılmadı çok sağlam durdu.

 Takım deplasmanda oynuyor gibi değildi tam bir final maçı oynayarak başarılı olundu.

Bülent hoca aslında bunları sezonun son on maçına kadar yapıyordu bakıyordun doğru on birler kuruyordu dokta oyuncu değişikleri yapıyordu ,sekiz maçta Bülent hoca kaybolmuştu bu maçta geri geldi diyebiliriz..

Baktığımızda müsabakada oyuncular tam bir takım oyunu oynadı çok iyi mücadele etti adeta ayağa kafa koyarak oynadılar çok istekli bir oyun vardı, ancak takımı ateşleyen orta sahadan çabuk toplar alarak hücuma çabuk toplar atan Ogün çok harika oynadı, Mithat da çok iyi oynadı çok çalıştı, stoperde Sinan kule gibiydi etten duvar ordu iyi oynadı, genel olarak takım hatasız oynadı dersek yanlış olmaz.

Genelde Bülent hocayı savunanlardan biriyim dolayısıyla kamu oyundan tepkiler alıyordum, ancak sekiz maçında d Bülent hocayı eleştirmiştim, amma ben şahsen yönetici olsam Bülent hocayı göndermeyi düşmezdim çünkü ilk yarıda o eksik kadro ile başarılı işler yaptı ,bu ligin en iyi teknik direktörlerinden biri olduğunu her zaman savundum çünkü gördüklerimizi Ç.Rizespor menfaati doğrultusuna yazıyoruz.

Hafta içi delikanlı Rizeliler Çarşamba günü 16.00 Çaykur Rizespor-Manisa maçı için hiçbir bahane uydurmadan stadyumu doldurur inşallah. Çok biliyoruz ya konuşunca mangala kul bırakmıyoruz ya icraata gelince de âlem görsün Rizeliyi hadi bakalım. Eğer bu takım Rizelilerin takımı ise sahip çıkmak zorundayız Gelme imkânı ilan eğer bu maçlara gelmeyecekse kimse kusura bakmasın o zamanda Ç.Rizespor’u ağzına alıp konuşmasın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.