Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 17°C
Per 16°C

Rize’nın Derepazarı İlçesinde Merhum Turgut Kıran’ı Anma Programı Gerçekleştirildi

Rize’nın Derepazarı İlçesinde Merhum Turgut Kıran’ı Anma Programı Gerçekleştirildi
A+
A-
07.12.2023
280
ABONE OL

Üniversitemiz Turgut Kıran Denizcilik Fakültesinin kurulmasına vesile olan ve teknik ihtiyaçlarını karşılayan merhum Turgut Kıran ve eşi Günay Kıran’ı anma programı yapıldı.

Turgut Kıran’ın vefat yıl dönümü dolayısıyla Turgut Kıran Denizcilik Fakültemizde gerçekleştirilen programda, ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Turgut Kıran’ın torunu Zehra Kıran, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve Rize Valisi İhsan Selim Baydaş bir konuşma gerçekleştirdi.

Zehra Kıran konuşmasında, Turgut Kıran ve Günay Kıran’ı rahmetle anarak, “Onun bize kattığı en değerli miras bizlere ve siz sevgili öğrencilere bıraktığı hedeflerdir. Bizlere düşen görev onun bu değerli hayat görüşünü, ülkesine ve insanlara faydalı olma aşkını gelecek nesillere taşımamız olacaktır.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz konuşmasına, Turgut Kıran ve eşi Günay Kıran’a rahmet dileyerek başladı.

Turgut Kıran ve eşi Günay Kıran’ın bağışlarıyla yaptırılan Turgut Kıran Denizcilik Fakültemizin tarihçesi ile mevcut durumu hakkında kısaca bilgi veren Rektörümüz konuşmasını, “Fakültemizin her türlü ihtiyacında maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kıran Holding Yönetimine ve değerli Kıran ailesine fakültemiz ve üniversitemiz adına teşekkür ederim.” diyerek tamamladı.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ise konuşmasına, Turgut Kıran ve eşi Günay Kıran’ı rahmetle yad ederek başladı.

Vali Baydaş konuşmasında, Turgut Kıran’ın genç yaşından itibaren imza attığı başarılara dikkat çekerek, öğrencilerimizin Turgut Kıran’ın hayatını, çabasını örnek alarak eğitim öğretime devam etmeleri temennisinde bulundu.

Programa, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Derepazarı Kaymakamı Samet Yükselecek, Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, Turgut Kıran’ın oğlu Barbaros Kıran ve torunu Zehra Kıran, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.