Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Hafif Yağmurlu
Rize
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Beşiktaş in Kurtuluş Reçetesinin Başında Ç.Rizespor Yazılmış

A+
A-
11.01.2024
114
ABONE OL

Ç.Rizespor’a baktığımızda haftalardır bir turlu istenilen oyunu ortaya koyamayan Hatay maçında perşembenin gelişi çarşambadan ballıydı .

İlhan hocanın gayretleriyle oyun disiplini ve oyun anlayışıyla çalışkanlığı oyuncuların mücadelesi sonucunda iyi sonuçlar alınıyordu, ortada iyi futbol adına iyi şeyler olduğunu söyleyemeyiz.

Sezonun başında birkaç maçta oyuncular her şeyini ortaya koyarak oynuyordu ortaya iyi oyun   çıkıyordu mücadele çıkıyordu savaşan takım  çıkıyordu ancak geldiğimiz noktada maçlar oynandıkça takımların  bir tık daha normale dönmesi sonucunda gelinen nokta.

Zaten ligde iyi futbol oynayan çok takım yok saysan bir elinin parmakları kadar sayamazsın.   

Baktığımızda haftalardır Ç.Rizespor takımının isteksiz ve dirençsiz halı Beşiktaş takımının kötü haline hakemle beraber ilaç oldu.

Hatay müsabakasında da kötü bir oyun ortaya koyarak iyi sonuca giderek ayrılan Ç.Rizespor takımı ,ligde kötü takımların ve İlhan hocanın paylarıyla bu takım şuanda ligde iyi durumda..

Bu sene ligin futbol kalitesi en düşük sezonlarından birini yaşıyor, öyle oyuncular bu ligde futbolcu olarak ekmek yiyor ki inanılır gibi değil.

Donup geriye baktığımızda Ç.Rizespor takımının süperlikte öyle kadroları vardı ki bu kadroya beş çekerdi ama o kadrolar küme duştu. Bu kadro iş yapıyor  yanı lig bu sene o derecek kalitesiz futbolu düşük durumda.

Bu kadroya İlhan hoca olmasaydı bu takım ligin dibine demir atmış olacağını düşünenlerdenim, yanı lig kötü Ç.Rizespor takımı kadrosu da kötü.

Bu başarılı noktaya gelen Ç.Rizespor takımına baktığımızda  oyun anlayışı kontrolu oyunla oyunu kendi yarı sahasına kabul ederek oynayan aldığı toplarla hızlı ve dikine çıkışlarla goller bulabilen bir takım.

Rakibi ısırayım baskılı oyun oynayayım topla dört beş pas yapayım Ç.Rizespor takımına yok ama istediğinde dört beş pas yaparak iyi oynadığı maçlarda oldu ama devamlılığı olmayan bir durum var .

Geldiğimiz noktaya baktığımızda İlhan hoca Beşiktaş müsabakasında eksik sağ stoperinden dolayı oyuna iki sol stoperler başlamasında riskti yedeğinde sağ stoper olarak Sinan da oynayabilirdi çünkü oynattığın stoperlerinden Sinan’ın eksiği yok fazlası var .Sağ  stoper oynasa en azından doğru yere durur doğru hamle yapar ,Hatay maçında denenen iki sol stoper alınan galibiyete göre İlhan hoca tercihi aynı yaptı  ama iki stoperde iyi oynamamıştı.

Oyunun ikinci yarısında oyuncu değişikleriyle üç beş ikiye dondu ama yine gerideki üçlü sıkıntılıydı ,doğrusunu söylemek gerekirse Ç.Rizespor takımına Süper ligde oynayabilecek oyuncu yok .

Sağbekte Taha haftalardır oynatılıyor ama yeterli değil transfer edilirken ona ilk on birde oynayacaksın diye söz mü verildi bilemiyorum aldığı her topu eziyor orta sahayı geçmiyor aldığı topları geriye yana oynuyor yanı bir ligde dahi oynayacak durumda olmayan oyuncudan Süper ligde faydalanmak istiyorsun işte .

, Eray daha iyi sağ bek daha adam eksilten sağ koridoru kullanan koşan boşan bir oyuncu bu tercı8hte İlhan hocayı anlamıyorum.

J.Shelvey iyi top kullanıyor ama oyunda hiç yok almıyor vermiyor koşamıyor adam eksilmiyor ayağa oynamıyor takımı çok ağırlaştırıyor ,bazen kendini oyuna verdiğinde daha iyi alıyor veriyor ayağa da oynuyor ama gezerek oynadığında rezalet .

Aslında özellikleri olan bir oyuncu özelliklerini iyi kullanamıyor sahada geziyor ,mesela donen ikinci topları alması gerekir oradan iyi şutlar çekmeli ,oyunda hep olmalı oyunda bir var bir yok hareketsiz daha hareketli olmalı daha ayağa oynamalı ,daha oyuna gırmelı çok gerıde boşta oynuyor.

Belki kanatlarda ve santraforda daha atkılı daha hareketli oyunculular olursa daha oyuna girer ama şu anki durumu belki kadronun durumuna göre yetenekleri ortaya bu kadar çıkıyor da olabilir, bu müsabakada kalitesini ortaya koymalıydı etkili olamadı çok geride kaldı.

Tabı müsabakanın ilk yarısında Beşiktaş takımının hiç pozisyonu yokken iki gol yemesi ve Ç. Rizespor takımının pasif ofsaytken golü maçın kırılma anı oldu.

Müsabakada hakemin kararları sonucu sanki birileri tarafından yazılan Beşiktaş’ın kurtuluş reçetesinin başında Ç.Rizespor yazılmıştı görüntüsü verdi.

Tamam Ç.Rizespor zaten kötü oynuyor kötüde iki gol yedi Beşiktaş’ta kötü bırakında iki takım oynasın sonucu ne olursa olsun hakeme talimat varılmış bu maçı riske etmeden Beşiktaş’ın galibiyet garantiye alınmıştı

  Yanı hakemin resmen bu maça buz gibi golü vermemesi ve diğer kararlarda yanlı davranması bardağı taşıran son damlalardan biri oldu.

Ankaragücü başkanının kınamıştım ancak ondan özür diliyorum ülkemizden hakemler futbolu çığlığından çıkarmış durumda ette ellerinde bıçaktan istediğini kesiyor istediğini asıyor.

Gıdığımız noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımına ara transferde eğer yukarlara hedef varsa bir sol stoper iki kanat oyuncusu bir sekiz numara bir santrafor bir sağ bek bir sol bek alınmalı diye düşünenlerdenim. Aksı halde ligin ikinci yarısı lig cadı kazanına dönebilir her şey tersine dönebilir. Tabı rakipler transfer yapabilir mı oda var maddi güçler düşük ekonomik olacakta durumu iyi idare edip hedef lige kalmaksa üç dört oyuncu alınarak devam edilebilir bilemiyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.