Dolar 32,5011
Euro 34,9092
Altın 2.440,76
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 18°C

Rize Valisi Koruyucu Aileler İle Birlikte İftar Yaptı

Rize Valisi Koruyucu Aileler İle Birlikte İftar Yaptı
A+
A-
05.04.2024
96
ABONE OL

Vali İhsan Selim Baydaş, eşi Zeyneb Baydaş, Vali Yardımcılarımız Murat Öztürk, Hüseyin Aydın, Hatice Cemre İncesu ve Kaymakamların katılımıyla Valiliğimiz himayesinde düzenlenen iftar programına ilimizdeki koruyucu aileler ve sahiplendikleri çocuklarla bir araya geldi.

Programda Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi, akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftar yapıldı. Vali Baydaş ve eşi iftar öncesi masaları tek tek gezerek koruyucu aileler ve çocuklarıyla sohbet etti.

Vali Baydaş, programda yaptığı konuşmada geniş aile iftarlarından bir tanesinde daha bir araya geldiklerini belirterek, “Ramazan ayının başından itibaren birçok iftarda bir araya geldik. Her biri bir amaca matuf iftar sofralarında birlik beraberlik içinde bismillah dedik. Bugün de bizi bir araya getiren şey sosyal devlet ilkesinin en önemli unsurlarından bir tanesidir. Devletimiz, kimsesizlerin kimsesidir. Elhamdülillah, bugün burada koruyucu ailelerimizle birlikteyiz. Her masada bir mülki idare amirimiz var. Biz hep birlikte büyük bir aileyiz. Allah birlikteliğimizi daim etsin. Ramazan bayramınız şimdiden kutlu olsun, soframızı bereketlendirdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

ilimiz genelinde 23 koruyucu aile yanında 23 çocuğumuzun olduğunu ifade eden Vali Baydaş, ” Bu uygulama, Sayın Cumhurbaşkanımızın, saygıdeğer eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde, 2012 yılında ‘Gönül Elçileri’ projesi olarak başlamıştı. Bu proje başladıktan sonra dayanışma anlayışı içerisinde çığ gibi büyüdü ve yıldan yıla da arttı. Türkiye genelinde binlerce çocuğumuza binlerce ailemiz sahip çıktı. İlimiz de sizlerin özverisi, sevgisi, şefkati sayesinde devam ediyor.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.