Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Az Bulutlu
Rize
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Bülent Hoca Mağlup Olmak İçin Elinden Geleni Yaptı

A+
A-
20.12.2022
250
ABONE OL

Haftalardır Bülent hoca ile birlikte Ç.Rizespor bu sinyali veriyordu.

Baktığımızda Boluspor maçından bu yana Bülent hocanın enteresan ilk on birleri ve oyuncu değişikleriyle Ç.Rizespor’u zora sokuyordu.

Boluspor maçında oyuna santraforsuz başlaması Pendik maçı, Tuzla, maçı ve Göztepe maçı aynı oyun düşüncesiyle hata üstüne hata yaptı ve gelinen noktada bardak taştı.

Hanı oynarsın elinden geleni yaparsın yenilirsin yenersin başka bir şey, birde kendi hatalarınla yenilirsin o kotu işte.

Göztepe karşısında sanki rakipten korkarcasına oyuna santraforsuz başlamak, golleri kalesine görünce de oyuna iki santrafor almak, santrafor oyuna aldın kanatlardan top taşıyan orta yapan oyuncuları oyundan almak gibi hatalar zinciri sonucu mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Doğruya doğru eğriye eğri ortak menfaat Ç.Rizespor, Bülent hocanın bu takımla yaptıkları ortada bu kadar yetersiz kadro ile takımını üst sıralara getirmiş, gelinen  nokta inkâr edemeyiz.

 Ancak yaptığı akıl alamaz hatalar oyuncu değişikleri Ç.Rizespor’a mağlubiyeti getirdi. Hocanın hataları oyuncularda yansıdı, sonuçta oyuncularda futbolu bilen insanlar hocanın yaptığı hatalar yüzünden oyuncuların sahadaki enerjisi mücadelesi oyun disiplini ortadan kalktı. Ç.Rizespor takımı sahada savaşan enerjili mücadele eden bir oyunla bu noktaya gelmiş, bu müsabakada sahada hiçbir varlık gösteremedi.

Ç.Rizespor takımı atağa kalkıyor kenarlardan ortadan rakip kaleye iniyor orta yapmak pas vermemek için gol bölgesinde oyuncu olmuyor, çünkü santrafor oynayan oyuncu yok, farklı pozisyonda oynayan oyuncu santrafor oynatılıyor oda yarini kaybediyor.

Bunları Bülent hoca neden yapar anlamakta güçlük çekiyoruz kulübede iyi veya kotu bir Kubilay var elindekilerin en iyisi, neden oynatmıyorsun da santrafor olmayan oyuncuları santrafor oynatıyorsun, kaç haftadır Bolasie’yı deniyorsun olmuyor neden ısrar ediliyor.

İkinci yarıda beklenen Bülent hoca oyundan santrafor pozisyonunda oynayan Deniz’i çıkarıp yerine Kubilay’ı oyuna alır derken, oyundan Mithat çıkarıldı kurtarıcı olarak Sefa’yı oyuna aldı. Mithat orta sahada var olduğu anlaşılıyordu koşuyordu basıyordu adam eksiltiyordu şut atıyordu, oyundan alınıyor, santrafor oynayan Deniz orta sahaya çekiliyor orta saha yoktu zaten tamamen yok oldu .

Ç.Rizespor takımının orta sahasını zora soktu, orta sahada ne oynadığı belli olmayan Deniz ile Koray kaldı ki, rakip biraz baskı yapınca iki oyuncu topa vuramadı, oyuna santrafor alınmayınca orta sahanın derenci kırılınca Göztepe atak üstüne atak yapmaya başladı.

Göztepeli oyuncular  Ç.Rizesporlu oyunculara her alanda baskı yaptı, oyuncular baskı yiyince topla oynayamadı iki pas yapamadı. Göztepe takımı bu zaafı iyi etüt etmiş, Ç.Rizesporlu oyuncuklara baskı yaptığınızda baskıdan çıkabilecek oyuncu eksikliği olduğundan baskıdan çıkamadılar, Göztepe takımı Ç.Rizesporlu oyuncuları topla oynatmadı.

Baskıdan çıkabilecek iki oyuncun vardı biri Mithat biri Alper, Mithat’ı çıkarınca Alper’de yalnız kaldı Alper Ç.Rizespor için topla çok etkili bir oyuncu ancak topla buluşturulmadı.

Gölleri yedikten sonra oyuna iki santrfor alması orta sahayı eksiltmesi  kenar oyuncuları oyundan çıkarması sonucunda Bülent hoca mağlup olmak için elinden geleni yaptı diyebiliriz,yanı ilk on birde oyuncu değişiklerinde ne yaptığı belli olmayan noktaya geldi .

Tamam dedik yetersiz kadro var yenmekte var yenilmekte bu dünyanın sonu değil  ama bir teknik direktörün oyuncu tercihleriyle maç kaybetmek olmamalı  arkadaşlar ..

Kadronun yetersiz öldüğü ortada rakiplerin kadrolarına baktığımızda Ç.Rizespor takımının bu kadro ile inanılmaz bir noktada olduğunu inkâr edemeyiz.

Genel olarak değerlendirdiğimizde, sağ bek yok on libero yok sekiz numara yok santrafor yok stoperler bir var bir yok kenar oyuncuların keza öyle ..Geldiğimiz noktaya batlığımızda Ç.Rizespor ilk yarının bitimine bir hafta kala iyi bir yerde ancak futbol olarak istenilen kuzeyde değil çünkü bu kadrodan iyi futbol beklenemez zaten bu ligde iyi futboldan çok iyi mücadele eden enerjisini kondisyonunu ortaya kaytan kazanıyor Ç.Rizespor’da bu anlamda iyiydi.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda ara transferde bu takıma bir sağ bek, bir on libero, bir sekiz numara, bir santrafor, bir stoper ve buların alternatifleri alınmalıdır, yanı toplamda on oyuncuya ihtiyaç olduğunu düşünenlerdenim, beş direk oynayan beş alternatif oyuncu bu takıma katılmalıdır eğer süper lig düşüncesi varsa .

Yabancılarında tamamımı gönderilmelidir  olmazsa olmazlardan biride bu köklü bir değişiklik olmalıdır  buda ara transferde zor olur en azından beş direk oynayan beşte alternatif oyuncu alınırsa iyi olur ,çünkü asıl lig ikinci yarı başlıyor aksı halde Ç.Rizespor düşüş yaşayabilir demedi demeyin..  

Hocayla ilgili bası kesimler transferleri yaptığını soyluyor ben şahsen buna anamıyorum Bülent hoca bu lig için en iyi teknik direktörlerinden başa gelir bu transferleri yapacak kadar bilgisiz deneyimsiz bir futbol adamı değil Bülent hocanın geçmişi birikimi ortada bu oyuncuları aldırdığına inanmayanlardanım.

Bir başka nokta ise transferi yönetim yapmalıdır her gelen hocaya sorulup transfer yapılmamalıdır ,hoca yönetime eksik olduğu mevkileri söyler yönetim transferi yapar belki hocanın görüşüne baş vurulabiliyor ama hoca takıma futbolcu bulmamalıdır hocanın istediği bir kaç oyuncu olabiliyor ama transferin bütününü hocanın istediği oyuncularla olmaz ,eğer olursuda bu yönetimin futbolu bilmediğinden dır, sonucu hüsranla sonuçlanır senleler dır Ç.Rizespor takımında olduğu gibi.

Senelerdir transferleri Bülent hocamı yapıyor her sezon aynı durumlar yaşanıyor kimse günah geçi si aramsın Bülent hoca bu kadro ile çok başarılıdır.

Kamuoyunda bu transferleri yapan Osman Bak olduğu söyleniyor senelerdir transferleri yapandır aslında söyleniyor, Ç.Rizespor’u batıran bu transferi yapanlardır herkimse o kendini biliyor, transferi kim yapmış aslında onu araştırıp onu eleştirmek gerekir, yanlış hedef seçilmesin.

Arkadaşlar Ç.Rizespor ismi bu ligde bir markadır bunun yanında Bülent hocada rakibe karşı hakemlere karşı saygı duyulan değerli bir futbol adamıdır bunların birleşimi takım için faydalıdır kıymetini bilelim.                                                  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.