Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Ç.Rizespor bu değil

A+
A-
08.03.2023
196
ABONE OL

Ç.Rizespor Samsunspor karşısında hayal kırıklığı yarattı.

Baktığımızda Ç.Rizespor oyun olarak vasat bir oyun ortaya koydu. Bülent hocanın ilk on birini fazla eleştiremeyiz, ancak oyuncu değişiklerinde elinde alternatif oyuncuları oyuna alarak aleyhine giden oyunu leyine çeviremedi.

Ç.Rizespor takımı gol pozisyonuna giremiyorken,  Bülent hoca oyundan santrafor değişikliğine gitti, oysa santrafor topla buluşamıyor takım gol pozisyonuna giremiyordu, yapılacak oyuncu değişikleri kanat ve orta saha olmalıydı.

Orta saha ve kanar oyuncularını oyundan alıp oyun sisteminde değişiklik yapılmalıydı çünkü orta saha dikine oyunu oynayamıyor oyunu açamıyor oyuncular daha çok yana geriye oynuyordu, hücum oyuncularına yeterince topla buluşturulamıyordu ve dikine iki pas yapıp rakip galeye gidebilen oyun oynanamıyordu. Bülent hoca bu noktalara yakalayıp ikinci yarıya oyuncu değişikleriyle başlamalıydı.

Baktığımızda orta sahada Ogün iyi değildi yerine Mithat alınabilirdi sol kanatta Bolasie vasattı yerine oyuna Benhur alınabilirdi, sol bekte Halil İbrahim kotu oynuyordu oyundan geç alındı, stoperlerde kötü idi, Sinan oyuna geç alındı, zaten oyuna Bahadırla başlamak yanlıştı.

Şampiyonluğa oynayan takımın teknik direktörü zeki ve çabuk düşünüp riskli oyuncu değişikleri yaparak rakibi yıldırmalıdır, oyuna yapacağı hamleleriyle oyunu takımı lehine çevirmelidir kenarda sağlam duruşuyla o güveni takımına vermelidir Bülent hocada yaklaşık beş altı maçtır bunları göremiyoruz.

Rakip teknik direktör golü bulmak için her turlu oyunu denedi yetmedi duran toplarla stoperlerini öne çıkararak duran toptan golü denedi ve golleri buldu, peki Bülent hoca ne yaptı, başka bir maçı seyreder gibi oyundan santrafor çıkarıp oyuna santrafor aldı.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda ara transferde yapılan nokta transferlerden rğmen takımda ve hocada düşüşün olduğunu görüyoruz neden acaba, aslında rekabet artmış daha iyi takım ortaya çıkmalıydı.

Acaba biz iyi takım olduk biz oynamadan rahatlıkla maç alırız anlayışımı doğdu, bu takım nasıl hazırlanmış neden daha ciddi hazırlık maçları yapılmadı mesela.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi şampiyonluğa oynayan takımların hocaları bu tıp maçlarda yeteneklerini zekâsını ortaya koyması önemlidir, oyuncu değişiklerinde hocalar oyun içinde oyunlar yaparak oyunu kendi lehine çevirmelidir.

Ç.Rizespor bu sezonun ilk yarısında adeta ayağa kafa koyarak oynayan, hızlı oyun oynayarak, sahada savaşan dikine oynayarak iyi mücadele ederek bu noktalara geldi.

Gelin görün ki Samsun karşısında o Ç.Rizespor’dan eser yok, e o zaman hoca olarak sana sorarlar ne oluyor neden böyle, hem takım sahada uyudu hem de sen hoca olarak kenarda uyudun.

Sezonun ilk yarısında tamam dedik kesitli kadron var alternatif oyuncun yok bu kadro ile başarılısın destekledik. Ancak şimdi yedek kulübende alternatif oyuncun var ama bunları böyle önemli bir maçta kullanamadın kenarda elin kolun bağlı kaldın o zaman kusura bakma derler sana yol ayrımı yaşanır.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda, istemesen mücadele etmesen enerjini ortaya koymasan, iki sıfır mağlupken hala rakip sahada geriye yana oynuyorsan. Şampiyonluğa oynayan bir takım gol pozisyonuna giremiyorsa, bu sorgulanır arkadaşlar Ç.Rizespor bu değil bu olmamalı.

Böyle önemli müsabakada rakibin karşında sahada tel tel dökülemezsin,doğru dürüst bir gol pozisyonun yok.Samsunspor karşısına oynanan oyun kabul edilemez, bu kadrodan bu oyun olmaz bu hayal kırıklığı.

Galip gelmek için ne kenar yönetim ne oyuncular hiç bir şey yapmadı takım oyuncuları çok sorumsuz. Bu sezon bu kadar bittik bir Ç. Rizespor seyretmedik.

Mağlubiyet alınabilir dünyanın sonu değil ancak bu maçtan çok dersler alıp önümüzdeki maçlara daha doğru hazırlanıp, Ç.Rizespor kendi oyununu oynamalıdır.

Baktığımızda nokta dediğimiz transferlerin birçoğu da oyuna varlık gösteremedi. Sol bek Halil İbrahim den al, orta saha Ogün Özçiçek, kanatta bir tek Amilton istekliydi, santrafor John Mary Honi ise çok top alamdı ama çalışan ve istekli bir oyun ortaya koyamadı, iyi yerlere koşmadı orta sahaya gelip top almadı.

Neticede Bülent hocanın sureci yönetemediğini görüyoruz ne eder ne yapar böyle giderse yollar ayrılır çünkü Ç.Rizespor’un bu saatten sonra kan kaybetme durumu yok  en kısa zamanda gereken neyse yapılmalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.