Dolar 32,4643
Euro 34,7320
Altın 2.435,54
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Hafif Yağmurlu
Rize
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Ç.Rizespor Yeni Oyuncularıyla Maç Oynadıkça Taşların Ötürdüğünü Görülürüz

A+
A-
22.03.2023
229
ABONE OL

Ç.Rizespor Altay karşında kendi oyununu ortaya koyarak rahat kazandı.

Bülent hocanın ilk on biri genel olarak doğru bir on birdi, oyun olarak, Altay karşısında oyunu kontrol oynandı, erken gelen gollerden dolayı  Ç.Rizespor oyun rölantiye alındı.

Baktığımızda Ç.Rizespor takımı Altay karşında golleri bulduktan sonra oyunu kontrolü oynadı kandını fazla zorlamadı.

Aslında Türk futbolunda yaşanan hastalıklardan biri ise takımlar golü bulunca devamını getirmiyor skoru korumaya calışıyor, aslında bir gol buldun ikiyi ara iki buldun üçü ara üçü buldun dördü ara bizde bu anlayış yok.

Bülent hocanın çıkardığı on bir Miya haricinde iyi idi gecen haftada belirtmiştik stoperlerde değişiklik doğru idi Bolaıse bu takımda oynamayı hak etmiyor demiştik, doğru birdir dedik diye olmadı Bülent hoca doğruları gördü.

Önceki hafta da belirttiğimiz gibi  Azubuike sekiz oynarsa daha iyi olur çünkü daha önce Ç.Rizespor takımında oynadığında  Azubuike sekiz numara pozisyonunda daha faydalı oluyordu, ancak Ç.Rizespor oyun yeri alanında karşıladığı için Azubuike hala on liberoda çakılı oynuyor.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Altay maçında genel olarak Ç.Rizespor istekliydi zaman zaman iyi mücadele ediyordu, istediğinde gidip golünü atıyor yâda gol pozisyona girebiliyordu. Belki iyi futbol yoktu, ancak varsın Ç.Rizespor kotu oynasın da maç kazansın, çünkü bu ligde iyi futbol oynayan değil iyi mücadele eden kazanıyor, Ç.Rizespor’da iyi mücadele ettiğinde sahada savaştığında kazanıyor.

Bu müsabakada gördük ki Bülent hocanın takımda varlığını göstermeye başladı forumsuz stoperleri kesti forumsuz Bolisıye yı kesti ve oyuncu değişiklerin de iyiydi aslında, Bodrum maçının sonları ve Altay maçıyla birlikte Ç.Rizespor maç oynadıkça yeni oyuncularıyla taşların ötürdüğünü görüyoruz.

 Baktığımızda yaklaşık son sekiz maçtır Bülent hoca inanılmaz dağılmış ne yaptığı belli olmayan ilk on biri oyuncu değişikleri oyun anlayışı vardı. Ancak Bodrum maçı sonları ve Altay maçı sanki son zamanlardaki hoca gitti sezon başında olan hoca geldi ve doğruları uyguladığını görüyoruz.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda hocanın yaptıklarını oyuncularda görüyor ona göre davranıyorlar bu noktada oyuncularında istekli mücadeleci görev adamları olduklarını görüyoruz.

Kaleci Zafer maç eksiği olmasına rağmen sırıtmıyor, sağbekte Mithat çok istekli aldığı formanın hakkını vermek için adeta ayağa kafa koyuyor çok çalışıyor çok mücadele ediyor, sol bekte Alberk çok iyi oynuyor adeta makine gibi sol kulvarı iyi kullanıyor, stoperlere bayıldım adeta kule gibi maşallah diyorum Sinan. Anıl çok iyi oynadılar defansta duruşları dahi çok farklı görünüyor, orta sahada Azubuike, bu maç daha iyi oynadı Miya forumsuzdu, sağ kanatta  Amilton iyi oynadı çok mücadele ediyor adam eksiltiyor, solda Benhur zaman zaman iyiydi geriye gelip takımına çok yardımcı olamadı bu noktada kendini geliştirmeli ve bu takımda her maç olmalı çünkü hücum için tehlikeli ve harekatlı bir oyuncu, serbest oynayan Olawoyin, zaten takımın dinamosu kırk bin kere maşallah çok iyi oynuyor adam eksiltiyor her an golü düşünen takımın gol anahtarı diyebiliriz, onu seyretmek bile ayrı bir futbol zevki, John Mary henüz istenilen noktada değil ama attığı golde boş bir oyuncu olmadığını gösterdi zaman ona ilaç olabilir, gecen hafta Kubilay çok isteksiz dedik daha istekli daha mücadele etmeli, bu müsabakada oyuna girdi daha istekli daha koşan basan bir oyun oynamaya çalıştı bir asist yaptı çok iyi bir şut attı adeta füze gibiydi kaleci iyi yerde idi golü kurtardı.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor bu ligin üst sıralarını hak eden bir takım bu da Eyupspor maçıyla yola gireceğini düşünüyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.