Dolar 32,3119
Euro 35,0621
Altın 2.278,19
BİST 8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Bülent Korkmaz Can Sıkıyor

A+
A-
11.04.2023
228
ABONE OL

Erzurumspor karşından oyunun büyük bölümünde baskılı oynayan bir turlu gol pozisyonu bulamayan Ç.Rizespor istediği sonucu alamdı.

Şampiyonluğa oynayan takımların bu kadar kapanan rakipleri karşısında ve bu tip kör düğüm olan maçların teknik direktörünün oyunun  şifreleri çözmeli, bu maça ağırlığını koymalı, bunun çok örnekleri var.

Teknik direktör zeki ve kurnaz olmalı oyun içinde oyunlar uygulamalı, kenarda elleri cebinde durmamalı, bazı maçlarda özellikle de son iki maçta Bülent hoca bu noktada eksik kaldı. Bandırma maçında yaşananlar bu maçta yaşandı, bununla ilgili çözüm geliştirilemedi.

 Mesela doksan dakika sağlı sollu ortalar uzun toplar denendi baskılı oynanmasına rağmen gol bulunamadı. Kısa paslarla bir türlü ceza sahasına girilemedi bunun için oyun geliştirilemedi. Bu kadar baskılı oynayıp ta gol için kaleye şut yağmuruna tutamamak enteresan. Anlaşılan Bandırma maçından sonra bir ders çıkartılıp çalışılmamış büyük avantajı kaybedildi ancak ipler hala Ç.Rizespor’un ellerinde.

Bülent hocanın çıkardığı on bire baktığımızda kötü bir on bir değildi. Ancak Öğün dururken Alper’in sekiz pozisyonuna oynatmak Alper’i hücumda etkili olmasını etkilemektir bunu Bandırma maçında denedin olmadıysa bu maçta neden deniyorsun sen şampiyonluğa oynayan bir takımın teknik direktörüsün sen hücumunu neden güçleştirmiyorsun. Hadi oyuna öyle başladın başladı tamam olmadı neden buna ısrar ediyorsun hücum oyuncunu neden savunmaya yoruyorsun.

Bülent hoca can sıkıyor inanılmaz olmadık işlere başvuruyor Bandırma maçı öyle Erzurum maçı böyle yanı hadi Bandırma maçı kaza, insan bu maçtan hiç mı ders çıkarmaz hiç mi bir teknik direktör demez mi Erzurum bize karşı aynı oyunu oynayacak bizde Erzurum takımını yanıltalım farklı bir oyun ortaya koyalım .

 Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu maç oyuncu değişiklerine bakıyorsun aynı Bandırma maçında yaptığı değişlikler oyuncu değişiklerini maçtan öncemi belirliyorsun.

 Bir teknik direktör maçın gidişatına göre oyuncu değiştirmez mi. Alper gibi dikine oynayan adam eksilten oyunda her an ne yaptığı belli olmayacak rakip için tehlikeli oyuncuyu insan ceza alanına yakın oynatma mı? Bu oyuncuyu neden sekizde kullanıyorsun savunma yaptırıyorsun Allah aşkına Alper’i serbest oynat yâda solda oynat Alper sekiz oynarımı arakadanlar Allah’ını seversen ne yapmak istiyorsun.

Bizim desteklediğim bir teknik direktör kısıtlı kadro ile güzel işler yaptı ama böyle bir kadroyu kullanamıyorsan kusura bakma yanı.

Bir teknik direktör mutlak alacağı maçta takımının da şampiyonluğa oynadığını duşunun iyide kadrosu var küme düşmeye oynayan bir takıma karşı kenarda elleri cebinde durabilir mi ya arkadaşlar, oyunculara bir eli cebin de taktık verebilir mi bu rahatlık neden kaynaklanıyor.

Neyin peşindesin kimlere hizmet ediliyor amaç ne bunlar ancak bilinçli olabilecek şeyler yâda umursamamak olabileceğini düşünüyorum.

Yanı Rize kamuoyunun büyük bir bolumu Bülent Korkmaz ıstıfa diyor biz ise yaptıkları doğrular için  Ç.Rizespor menfaati adına bu işi getirir düşüncemiz vardı biz de artık inancımızı kaybetmeye başladı.

Sen O.Azubuike’yı oyundan alıyorsun on liberoya Öğün’ü sahaya sürüyorsun Alper hala sekiz numara, bir kere yapman gereken Öğün’ü sekiz numara bölgesine almak oyundan Amilton ‘u alıp on numara bölgesine oynayan Olawoyin sola çekip Benhur’u sağa çekmeliydin Alper’de salacaktın oyunu tamamen golü düşünen oyuna çevirecektin bu değişikliklerde Erzurum takımını panikleyecekti sen hala Erzurum takımına önlem alıyorsun. Kubilay’ı oyuna aldın tamam al ama oynattığın yer santrafor arkası, o zaman J.Mary oyundan çıkar çünkü sağlı sollu ortalara kafa vuramıyorsun hatta Sinan’ı dahi öne çıkar, bu kadar korkak bu kadar oyunu okuyamayan bir teknik direktör olabilir mi maç öncesi düşünülen oyuncu değişikleri.

Galip gelmek için kenarda yırtılman lazım yaptığın değişiklikler takı ateşlemeli sen ne yapıyorsun kenarda ellerin cebinde yok öyle bir dünya arkadaş.

Bu kadar geçmişi birikimi olan bir hoca mı tur maçları yapacaklarıyla alıp kamuoyunun ağzının acık kalması lazım Bülent hoca, sen bu maçları alman lazım kenarda futbolcu geçmişindeki hırsınla takımını ateş hattında his ettirmelisin Bülent hoca kendine gel aklını kullan zekanı kullan.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.