Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Az Bulutlu
Rize
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Ç.Rizespor doğru yolda

A+
A-
06.09.2023
88
ABONE OL

Ç.Rizespor sezona futbol adına iyi başladı, Karagümrük musakkasında her iki takım iyi mücadele ederek oynadı, Ç.Rizespor rakibe oranla daha baskılı ve istekliydi, sağlı sollu ataklar denedi, rakipten kaptığı toplarla hızlı oyunlarla rakip kaleye çıkışlar denedi kontrollü elinden bırakmadı.

 İlk yarının sonlarında Ç.Rizesporlu oyuncular rakipten kaptığı topla hızlı çıkarak golü buldu. İkinci yarıda oyunu elinde tutarak kontrolü oynamaya çalıştı ve başarılıda oldu müsabakadan galip ayrıldı.

Baktığımızda müsabakada her iki takımında henüz hazır olmadığını gördük,Ç.Rizespor takımı transfer noktasında geç kaldı ancak hazır oyuncular nokta transferler yaptı..

Baktığımızda müsabakada her iki takımında henüz hazır olmadığını gördük,Ç.Rizespor takımı transfer noktasında geç kaldı ancak hazır oyuncular nokta transferler yaptı..

Ç.Rizespor ligin yeni takımı yeni kurulmuş bir kadrosu var dolayısıyla zaman bu takımın ilacı olabilir.

Baktığımızda Ç.Rizespor takım olmuş, takımda bir takım havası bir birliktelik var galibiyet sonrası oyuncuların bir birine sarılması sevinci yaşaması harikaydı, takım huzur içinde olduğu birlik beraberlik sinyali verdiği olumlu bir durum.

 Her ne kadar transferde geç kalınmışsıda ortada bir takım oyunu var sahada bir takım görüyoruz bu ilerisi için çok önemli bir nokta.

Geldiğimiz nokta ya baktığımızda gecen sezondan bu yana ara transferi yönetimin yapığını bir yönetici arkadaşla tanıştığımda öğrenmiştim, hatta arkadaş inanmamıştım bu transferleri yapacak kadar yönetimde futbolu bilen var mı diye sormuştum var olduğunu söylemişti, neticede bunu doğruluyor.

Dolayısıyla da gecen sezona ara transfer ve bu seneki hoca transferi ve nokta transferler genç oyuncuları takıma katma kolay değil hem bu gün hem gelecek adına iyi takım kurulduğunu görüyoruz.

Ç.Rizespor’da herkes işini yapıyor başkan yönetim susmuş harıl harıl çalışıyor hoca işini yapıyor oyuncular keza öyle yanı sonuçta Ç.Rizespor takımı iyi yönetiliyor.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda yapılan transferlerin çoğunda takıma katkısı olan oyuncular alındı ve gecen sezondan kadroda bulunan bazı genç oyunculardan da hoc faydalanıyor.Ancak hala takımın eksikleri var en azında santrafor bölgesi on libero bölgesi eksik başka pozisyondaki oyuncular bu bölgelere oynatılıyor  doğasıyla da alternatif oyuncu eksikliği yaşanıyor.

Sağ bek sol bekte ağlıyor gibi ancak son maçta iyi oynadılar stoperin durumu nedir tam olarak bilemiyoruz sanki sol stoper eksikliği var gibime geldi, onu da hoca bilir yanı bu takım en az beş oyuncu daha gerekiyor.

Geride kalan dört maç sonrasında Alanya maçında sağ bek Taha ile bu iş olmaz bu takıma mutlaka sağ bek alınmalı düşüncesindeydim ancak Karagümrük müsabakasında Taha, daha iyi oynadı, sol bek İbrahim, keza öyle idi son maçta daha iyi oynadılar yanı maç oynadıkça üzerine koyarak oynuyorlar.

Stoperlere takviye şartı Mocsi alındı tam isabet oldu Mocsi gibi bir sol stoper olsa kötü olmaz düşüncesindeyim. Son müsabakada Emir Han kötü oynadı diyemeyiz, ancak yeterlimi tabı onu da hoca daha iyi bilenlerden.

Orta sahada mevkisi olmadığı halde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan iyide oynayan bir I.Olawoyin var tabı bu oyuncun on liberoda veya sekizde oynaması takımın hücum gücünde eksiklik veya alternatif noktasını azaltıyor çünkü Olawoyin hücum oyuncusu, mutlaka on liberoda oyuncu alınmalı. Mithat ‘a kırk bin kere maşallah takımın dinamosu geçen yıl hoca nerde oyna derse oynadı, Bu sezon yine sahada her şeyini ortaya koymaya çalışıyor tam bir görev damı, Mithat içinde on libero alınırsa daha fayda sağlar mutlaka on libero yanı takımda bir altı numara alınmalı.

Hocumda D.Varesanovic maç oynadıkça daha iyi ,solda   A.Zeqiri’ye hayran kaldım son maçta iyi değildi ancak çok üst düzey bir oyuncu , sağ hücumda G.Sauerbeck’tan henüz bir şey anlamdık ancak kumaşı kötümü değil topsuz oyunda iyi topla iyi değil inşallah maç oynadıkça daha iyi olacak.

Santrafor bölgesinde oynatılan Benhur tabı kanat da oynayan bir oyuncu ancak üzerine koyarsa gelişirse santraforda da oynar Burak Yılmaz  tipinde bir santrfor olabilir bunu zaman gösterir Benhur bu haliyle bu takım santrafor olması yetersiz mutlaka takıma santrafor alınmalı.

 Son olarak ta kaleci ve kaptan Gökhan dan  bahsetmek istiyorum Gökhan bu sene kalede adeta buyuyor çok iyi durumda böyle giderse milli takımın dahi kalesini alabilir kendisine kırk binlere maşallah diyoruz.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Karagümrük maçında kulübede alternatif oyuncu yokluğu yaşandı hoca mecburen oyuna iki stoper alarak oyuncu değişikleri yaptı,orta saha top tutamıyor Ç.Rizespor takımı top sahip olmalı ki maçı galip bitirebilsin, alternatif oyuncu olmayınca kapanarak topu kalesinden uzak tutarak maçı bitirdi. Az kalsın maç gidiyordu böylede bir durum var, şu milli arada transferlerin sonuçlandırılması çok iyi olur.

Ç.Rizespor takımının öyle ve ya böyle şuanda bir on biri var ama  bir aksilik bir sakatlık olduğu taktirde ilk on birde sıkıntı yaşanacağı ortada.

Baktığımızda Ç.Rizespor yönetimi iyi çalışıyor sezon başında tokta atışı yaparak işe başlamış, geç kalınmasına rağmen nokta atışları ve geleceğe yönelik transferler devam ediliyor, genç dinamik koşan basan savaşan bir kadro kuruluyor. Ç.Rizespor doğru yolda diyebiliriz..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.