Dolar 32,3234
Euro 35,0716
Altın 2.282,24
BİST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Ç.Rizespor ‘a zaman ilaç olabilir

A+
A-
06.09.2022
259
ABONE OL

Ç.Rizespor Malatyaspor karşısında ne oynadığı belli olmayan bir oyun ortaya koydu, ancak oyuncuların enerjili olduğunu gözlemledik.

Baktığımızda rakibin iki kırmızı kar görmesine rağmen oyunda bir farklılık göstermeyen Ç. Rizespor takımı rakip oyuncuların hatalarıyla farklı bir galibiyet aldı.

Ç.Rizespor Malatya karşısında devamlı pas hataları yaptı geriye oynadı bir turlu oyun kuramadı takımda olan enerji sayesinde bazı pozisyonlara girdi rakibin hata yapmalarına neden oldu,Ç.Rizespor adına sahada futbol adına hiç bir şey yoktu.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor sezona yeni bir kadroyla başladı Bülent hocanın hazırlık döneminde çok sayıda hazırlık maçları yaparak takımın uyum içerisinde lige başlamasını amaçlayan çalışmalar yaptı bu günleri yaşayacağını biliyordu ancak gelinen noktada henüz uyum içinde bir takım göremiyoruz.

Ç.Rizespor’da lider oyuncu eksikliği de oyunda öne çıkıyor, orta saha kilitleniyor orta saha iyi top kullanamıyor, kanatlar çalışmıyor, stoper bölgesi zayıf kalıyor geriden oyun kurulamıyor, belki stoper bölgesine Selim monte edilirse nasıl olur sorusu aklımızdan geçmiyor değil, Selim takıma hareket getirir çünkü hırslı istekli lider bir oyuncu. Başka bir nokta ise bir on numara oyunu yönlendirecek top tutabilecek aralara iyi top atacak adam eksiltecek oyuncu eksikliği bas bas bağırıyor.

Yapılan transferlere baktığımızda takımda klâs oyuncular alınmadı, alınan oyuncular takım oyuncusu, yanı takım kötü olurda çıkar bir oyuncun sana maç alır ve ya maç kurtarır gibi o oyuncular Ç.Rizespor kadrosunda henüz fark edilmedi.

 Bu ligde iyi top oynayan değil iyi mücadele eden kazanıyor, eğer iyi mücadeleyi enerjiyi istekle ile birleştirirseniz iyi sonuçlar alınabilir.

Yeni alınan santrafor kapalı kutu henüz ne olduğunu anlayamadık attığı iki penaltı haricinde sahada yoktu istenilen santrfor olduğunu henüz iki maçtır gösteremedi. Geldiğimiz noktaya baktığımızda henüz çıplak gözle izleyemediğim Ç.Rizespor ‘a zaman ilaç olabilir bu takım yeni sabır ve zaman gerek.

Çünkü henüz takım oturmadı hatta kadronun dahi henüz netleşmediğini düşünüyorum, beş maç sonra Ç.Rizespor takımı kendini göstermeye başlayacağını düşünüyorum.

Mesela diyeceksiniz ki bu takımda can yok bu takım bu ligde iş yapmaz doğru bu haliyle dökülüyor, ancak ilerisi için   ben o kadar karamsar düşünmüyorum.

Takıma baktığımızda takım genç ve dinamik enerjili oyuncuları var, bu takım maç yaptıkça tempoyu yükseltecek daha iyi olacak kanısındayım.

Kadro olarak bazı fuzuli oyuncuların takımda olduğu aşikâr, mesela Koray, Gökhan, Alper, Bolasie, Deniz, gibi oyunculardan Ç.Rizespor’un faydalanamayacağını düşünenlerdenim hatta kadroda cezalı sakatlıklar olursa takım sıkıntı yayabilir.

Ligde takımlara baktığımızda geneli henüz oturmamış hazır değil tabı bazı klas oyuncular takımlarına şimdiden fayda sağlıyor.

Özetlersek Ç.Rizespor da alternatif oyuncu yokluğu var, klas oyuncu zaten yok, mesela sağdan soldan bindiren oyuncular ve ya ortadan alıp veren kaleye iyi şut atan oyuncular yok, defansta da aynı durum sıradan oyuncularla bir şekilde bir kadro yapıldı,  bu kadro ile iyi çalıştırılıp iyi mücadele edilirse oyuncularda istek olursa takımın daha iyi olacağı ilk sıraları zorlayacağını düşünenlerdenim.

Sabırla destekle Ç.Rizespor taraftarı stadyumu doldurmalı öyle armut duş ağzıma yiyeyim yok taraftarda şampiyonluğa oynayan takım için önemlidir,bir kere taraftarda şampiyon olmalıdır .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.