Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Az Bulutlu
Rize
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Ç.Rizespor Ne Zaman Kimin Canını Yakacağı Belli Olmaz

A+
A-
27.09.2023
189
ABONE OL

Kamuoyunca favori gösterilen Ç.Rizespor’u aşırı güven az kalsın yakıyordu.

Müsabakada ilk yarıda Ç.Rizespor topa sahip olamadı oyunun üstünlüğü Sivas takımına kaptırdı. Sivas takımı oyuncuları Ç.Rizespor takımı oyuncularına baskı yaparak pas yaptırmadı alan daraltı Ç.Rize’ye göre Sivas takıma daha istekli daha mücadeleciydi.

Lige iyi başlayan Ç.Rizespor sanki aşırı güven Sivas’ın kotu gidişatını de göze alarak mı maça başladı görüşünü hissettirdi.

Baktığımızda ele avuç sığmayan Ç.Rizesporlu oyuncular sahada yok gibiydi. bilhassa Zeqiri ilk haftalarda mükemmel oyun oynarken sahada kemse Zeqiri’yı bulamıyordu.

Sezon başında da bahsetmiştik Ç.Rizespor takımının sağ beki sol beki de iyi oynayamıyor forumsuz mu yetersız mı adını ne koyarsanız koyun, bu beklerle bu lig gitmez dedik sol bek alındı sağbek alınmadı sağ bekte aksama devam ediyor,alınan sol beki henüz bilmiyoruz.

Orta sahaya baktığımızda Mithat iyi mücadele ediyor adam eksiltiyor top kapıyor topla beraber gidebiliyor, ancak gelin görün ki bir tane olumlu pası yok ,son topları iyi kullanamıyor, acaba ayağına çok top tutuyor da yoruluyor mu, daha az topla oynayıp ayağa iyi top kullanabilirse takımı çok faydalı olur.  

Olawoyin oyundan alında Shelvey oyuna girdi ben bu değişikliği benimsemedim çünkü Shelvey oyuna girmesi doğru ama Olawoyin oyundan alınması yanlış neden derseniz Olawoyin sol kanada alınmalıydı Olawoyin hücumda çok etkili bir oyuncu müsabakada çok şeyi değiştirebilirdi.

Shelvey çok klas bir oyuncu fakat çok uzun oynuyor topla koşmuyor adam eksilmiyor oyuna tempo veremiyor bu kadroya göre bu oyunla olmaz,daha kontrollü  omsalı daha topla gitmeli oyuna tempo katarak oynamalıdır .

Hücumda Sauer, Gaich santrafor olarak çok kilolu ve ağır bir oyuncu, top bekliyor orta sahaya gidip top almıyor ver al yapmıyor sadece bekliyor basmıyor koşmuyor. Oyun giren Minchev daha hareketli daha çalışkan koşan basan top alan veren bir santrafor ama pilot değil.

Bütün bunlara baktığımızda tabı takım daha yeni kurulmuş zaman bu takıma ilaç olacaktır bazı oyuncular üzerine koyacaktır, maç yaptıkça bu takım daha da forum tutacaktır.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor oynayan takıma karşı daha etkili oynatmayan takıma karşı zorlanıyor, buradan baktığımızda Ç.Rizespor ne zaman kimin canını yakacağı belli olmaz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.