Dolar 32,3769
Euro 34,9712
Altın 2.325,70
BİST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Parçalı Bulutlu
Rize
19°C
Parçalı Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 23°C

Ç.Rizespor kabuk değiştirdi

A+
A-
31.03.2021
379
ABONE OL

Bülent hoca Galatasaray karşısında sahaya ideal kadro ile çıkan Ç.Rizespor takımı sahanın her bölgesinde baskı yaptı topa sahip olmayı denedi rakip kaleye şut çekti goller buldu ve başarılı sonuca ulaştı.
Ç.Rizespor Hatay ve Galatasaray müsabakalarında Bülent hoca ile önde oynayan önde basan sahada iyi yer tutan rakibe pozisyon vermeyen, ne oynadığını bilen bir oyun ortaya koydu.
Mesela oyuncuları tam bir harabe halinde idi oyuncular adeta takımdan bir birinden kopmuştu, Bülent hoca oyuncularla konuşup nerde arıza var onları tespit etti.
Baktığımızda defalarca da bahsettiğimiz Ç.Rizespor takımı oyuncu kadrosu günümüz futbolunu oynayabilecek bir kadroya sahip eski sistemle bu takım başarılı olamaz.
Zaten gelişmiş futbolda oyuncuları alt yapılarında öğrendiği futbol günümüzde gelişen futbol, oyunu önde oynamak savunmayı santraforuyla başlatmak stoperlerinde bitirmektir. Bu sistem Bülent hocayla uygulandı ilk iki maçta başarı geldi, tabi bunu görebilmekte basit değil.
 Bülent hoca takıma geldiği günde oyunculara dokunuşlar başladı. İlk dikkat çektiği açıklamalarında bulunduğu ve oyunculara aşılamaya çalıştığı takımda olan eksikliği öne çıkardı.
Bülent hocanın Ç.Rizespor takımına dokunuşları ilk dokunuş sistem değişikliği ve açıklamalarıyla oyuncular yönetim motive edildi, dokunuşlar her noktaya, mesela transferi yapanları övmek, yönetimi övmek, oyuncuları övmek, bu dokunuşlar akıl zekâ işi hatta usta işi arkadaşlar. 
Ç.Rizespor takımı sahada yokları oynarken bu dokunuşlar takımı sahiplendi ortaya farklı bir takım çıktı. Bunlar takımda yoktu sahada savaşan mücadele eden bir takım yoktu, sorumluluk alan oyuncu yoktu herkes kaçak oynuyordu, şimdi ise adeta oyuncular ayağa kafa koyuyor.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor kabuk değiştirdi, topla oynamaya çalışan ayağa dikine oynayan, rakipten top kapan rakibe sağlı sollu ve ortadan baskılı oynayan baskı yapan, rakip kaleye şut çekmek için oynayan şut çeken gol atan bir Ç.Rizespor takımı oluştu, ligin iki güçlü ekibi karşında önemli galibiyetler aldı.
Düşünebiliyor musunuz Ç.Rizespor takımı deplasman da oynuyor ve güçlü rakibi karşısında, rakip sahaya rakibe baskı yaparak top kapıyor ve iki gol buluyor ve yetmiyor skor olarak önde olduğu halde öne geçiyor gol için oynuyor skoru korumayı düşünmüyor. Üç iki önde dördüncü golü arıyor, dört üç öne geçiyor beşinci golü arıyor bunlar bir futbol takımı için önemli ayrıntılar. Ç.Rizespor takımın bu oyunu aslında oynayabileceği bir oyun, ancak hoca tercihleri oyuncuların beynini bedeninin yormuş kötü bir nokta ya getirmiş. 
Bu iki müsabakada her zaman hayal ettiğim Bülent hocanın oynattığı oyun ve oyun sistemini şahsen seyrederken mest oldum Bülent hocayı ekibini oyuncuları ayakta alkışlıyoruz .. 
Oyuncu değişiklerinde hoca genel olarak iyiydi bir kaç değişiklik haricinde, mesela Merıah, değişikliği ağır bir oyuncu Galatasaray takımı hücum oyuncularına karşı ağır zorlandı,  Skoda, Michalak değişikliği de önemli bir değişiklikti çünkü Galatasaray saldırıyordu defansta açıklar vereceği  nokta bu değişiklikle iyi kullanıldı dördüncü gol geldi .
Başka bir nokta takımda rotasyona gidildi ve takımda forumsuz oyuncular, Melnjak, Merıah, Dılaver, gibi oyuncular yedeğe çekildi.
Baktığımızda hocanın geldiği günden itibaren takıma yaptığı dokunuşlar sonucunda takım dahi büyük değişim sahaya da yansıdı iki önemli rakipleri mağlup edip iki müsabakada yedi gol atması önemli bir mesafe alındığını sonuca da yansıttığını görüyoruz.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.